Fogadóklub

Fogadóklub

UFC 306 Las Vegas

2024. szeptember 12. - Fogadóklub

Sean O'Malley vs Merab Dvalishvili

A bantamweight(61kG) öve lesz terítéken, ahol O'Malley próbálja megvédeni a címét Dvalishvili ellen. A fogadóirodák szoros összecsapásra számítanak ahol kicsivel O'Malley az esélyesebb. Nézzük meg hogyan alakulhat a meccskép. Merab egyértelműen kondival és birkózással akarja majd hozni ezt az összecsapást,hasonló taktikával mint amit a csapattársa Sterling is próbált. Viszont O'Malley és Merab között még nagyobb lesz a méretkülönbség mint a Sterling vs O'Malley mérkőzésen volt. Merab a mérkőzések elején folyamatosan rossz távban bunyózik, ez már mondhatni tendencia. Moraes,Cejudo is megfogta az első menetben, ráadásul Cejudo ellen borzalmas volt nézni a menet elején azt a kapálózást.Mindenki aki teheti nézze vissza az első menetet,pedig ott egy 37 éves 1 éve inaktív harcos volt az ellenfele aki naturálisan 1 számmal kisebb is. O'Malley 29 éves most jön az a 3-4 év ahol fizikálisan csúcson lesz.Elképesztő sokat fejlődött az elmúlt 2-3 évben mentálisan és fizikálisan is. Taktikai szempontból is ég és föld a srác,a fölösleges mozdulatokat kb nullára redukálták. Hátramozgásból egyértelműen ő a UFC legjobb bunyósa, nagyon jó szeme van a kontrákhoz és ha lehet ilyet mondani Merabot neki találták ki.Alacsonyabb,a mérkőzések elején tompa + merev az alapállása.O'Malley a falnál tökéletesen védekezik a levitelek ellen, így ha kondival bírja nem tud nagyobb problémát okozni neki Merab. Fordítva viszont nehéz elképzelni, hogy Merab ne nézzen bele egy keményebb kontrába.

Brian  Ortega vs Diego Lopes 

A győztes nagyon közel kerül egy címszerzési lehetőséghez, a vesztes pedig a következő 2 évben biztosan nem kap lehetőséget ha a súlycsoport alakulását figyeljük.Ortega a sérülését követően Yair Rodriguez ellen tért vissza,és meglepően nagy fejlődést mutatott. Sokkal tudatosabban zárta a szögeket és magához képest jól is védekezett.A jitsuját nem kell bemutatni az extra és ott nem lesz bajban. Diego Lopes mondhatni berobbant a UFC-ben hiszen beugrósként szoros meccset csinált Evloev ellen. Utána pedig olyan neveket is megvert mint Dan Ige és Sodiq Yusuff.Viszont legutóbb a szintén beugrós Ige ellen kijöttek olyan problémák amit eddig nem láttunk. Nyomás alatt elég hamar elszáll az állóképességeés pont emiatt a meccs miatt változott a véleményünk. Ortega eddig bárkivel bunyózott megpróbált nyomást gyakorolni az ellenfelére. Általában azok ellen nem sikerült akik kiváló lábmunkával rendelkeznek mint pl Volkanowski,Holloway. De Diego Lopesnek nincs meg ez a készsége, és mivel ez biztosan egy háború lesz . Ortega győzelme sokkal reálisabb,ha az első 1-2 percet kibírja .Lopes Június 29.-én mérkőzött Ige ellen és az elég keményre sikeredett így biztosan volt pihenő stbi... Kizárt hogy drasztikus javulást tudtak elérni kondi szempontjából ennyi idő alatt, főleg úgy hogy a 2 időpont között még normálisan el sem tudta magát engedni az idő szűkössége miatt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9718490480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása