Fogadóklub

Fogadóklub

Spanyolország - Németország

2024. július 05. - Fogadóklub

Spanyolország - Németország
Helyszín: MHPArena (Stuttgart) 18:00
Játékvezető:Taylor A.(Eng)
Időjárás: 23° Napos

Spanyolország mutatott játékban egyértelműen az idei EB legjobb csapata.Mindenkit domináns játékkal vertek, az Olaszország elleni 1:0 győzelem is csalóka. Simán 4-5 góllal nyerhettek volna a spanyolok.A
Luis de la Fuente vezette spanyolokról elmondható, már nem csak a labdabirtokláson van a hangsúly. Bizonyos szituációkban simán átengedik a labdát az ellenfélnek:Mivel a gyors 1 az 1-ben kiváló szélsőiknek köszönhetően kontrákra is képesek.A kérdés, hogy a németek ellen mit választanak valószínűleg megpróbálják dominálni a játékot. Mivel tendencia alapján Fuente ha nagyobb válogatottal találkozott mindig ezt alkalmazta, például Brazília és Olaszország ellen is 60% körüli labdabirtoklásuk volt.Viszont van egy dolog ami aggasztó lehet a németek elleni ütközet előtt. Átmenet ellen bőven sebezhető ez a Spanyol válogatott, egyszerűen lassú a védelmük és a középpályájuk is.Nagyon jó példa az átmenetekre alapozó Horvát válogatott elleni mérkőzésük. Ahol Modricék 2,27-es xG-t hoztak össze, és ez annak köszönhető, hogy Modric,Brozovic,Kovacic hármas elképesztően nyomástűrő és kitudtak forogni ha letámadták őket a spanyolok.

Németország a torna 2. legjobb csapata, statisztikát és az eredményeket figyelembe véve. Az edző hozzáadott értéke náluk is nagyon magas. Julian Nagelsmann az idei EB-n többször is jól meccselt elég meghallgatni azt az eszmefuttatást mikor arról beszélt hogy miért Sane kezdett Wirtz helyett a Dánok ellen. A nagycsapatok edzői közül toronymagasan Nagelsmann és De la Fuente nyújtotta eddig a legjobb teljesítményt. A németek is hasonló problémával küzdenek mint a Spanyolok ,az átmenet védekezésük nekik sem a legstabilabb. Viszont itt az egyén könnyebben tudja javítani az esetleges rendszerhibákat. Mivel Rudiger kb bárhova oda tud érni a gyorsaságának köszönhetően. Ilyen típusú gyors atletikus védő nincs a spanyoloknál. Nagelsmann hazai pálya ide vagy oda szinte biztos hogy inkább átengedi bizonyos mértékben a labdát az ellenfélnek. Mivel így maximalizálni tudja az esélyeit a továbbjutásra. Ráadásúl neki több lehetősége van rendszert váltani és játékosprofilt figyelembe véve is úgy tudja alakítani a helyzetet amire éppen gondol.Sokkal több profil van a német csapatban mint a spanyolban. A kezdőcsapatok nagyon sok mindent elárulnak majd pl lesz meglepetés ?és Havertz Füllkrug egyszerre kezd ami brutális fizikalitást jelent elől ami a meccs 2. felére felemésztheti a spanyol védelmet.Mindenképpen érdekes meccs lesz,de aki teheti várja meg a kezdőcsapatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr318440741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása