Fogadóklub

Fogadóklub

Bellator Champions Series San Diego

2024. szeptember 03. - Fogadóklub

Alexandr Shabliy (24-3-0) vs Usman Nurmagomedov (17-0-0)

A Bellatore könnyűsúlyú címe lesz terítéken,ahol a Nurmagomedov család talán legkomplexebb harcosa lép ketrecbe az átlag rajongók által talán kevésbé ismert Alexandr Shabily ellen. A fogadóirodák viszonylag sima meccsre számítanak,hiszen átlagban usmanra 1,15 odds van Shabilyre pedig 4,50-5,00 oddsot adnak.Ennek ellenére mi nem várunk sima meccset.Usmant talán kevésbé kell bemutatni egy komplex harcos extra birkózó tudással ami az egész Nurmagomedov családra jellemző. Shabily viszont birkózáson kívül semmiben nem marad el riválisától,sőt a testrúgásai ,kontrái simán kiemelkedőnek mondhatók. Ami még fontos, hogy a birkózók ellen kiválóan érvényesíti a jitsuját. Alulról is elképesztően veszélyes és rendkívül nyugodt harcos ami 5 menetben extra tényező lehet.Mi várható a meccsen ? Az elején állóharc lesz,amiben véleményem szerint Alexandr nagyobb rombolást okoz majd mint Usman. Emiatt pedig jönnek a földrevitelek Usmantól, itt viszont mind a ketten betesztelik egymást .Shabliy éles meccsen is sokszor volt már ilyen helyzetben.Viszont Usman még nem találkozott tétmeccsen ilyen szintű harcossal .Az hogy edzésen mi történik lényegtelen, Makachev és Khabib is volt bajban az első komolyabb ellenfelek ellen.Ebben a pozícióban ha Shabliy veszélyes szituációkra tudja kényszeríteni Usmant akkor elérheti , hogy a következő földreviteli próbálkozásai már megfontoltabbak legyenek,lassabbak ami miatt jöhet egy olyan érzés amit még Usman élesben nem tapasztalt ami az elbizonytalanodás érzése. Állóban pedig ez reakcióidő lassulást jelenhet, és testen/lábon könnyen bonthatóvá válik. Nyilván ez minden csak nem biztos, de ilyen oddsok mellett megéri Alexandr Shabliy-t választani, mert minden fegyvere adott egy meglepetés győzelemhez.

 

Douglas Lima (33-11-0) vs Aaron Jeffery (14-5-0)

Papíron az egyik legérdekesebb összecsapás ezen a gálán. Lima a legutóbbi 5 meccséből négyet elvesztett Amosov,MVP ,Mousasi, Jason Jackson ellen akik mind top bunyósok. A probléma, hogy 36 évesen ennyi háború után már nincs meg a fizikuma ráadásul a legutóbbi meccsein az állóharca is lebutult kb 1 lábszár rúgás 1 fogadó balhorog volt az összteljesítménye. Jeffery egy közepesnél kicsit jobb bunyós,de semmi extra. Jó tempót diktál ,jön előre és kiválóan terhel a birkózása is jónak mondható, ami Lima ellen pont a tökéletes kombináció.Várhatóan Jeffery dominálni fogja a mérkőzést,nyomást helyez Limara ezzel kiveszi a rúgásai élét. Felnyomja a ketrecre és onnan földreviteleket kezdeményez ha pedig nem sikerül szokásosan tördeli a bunyót és gyűjti a pontokat. Jeffery jó eséllyel megnyeri ezt a harcot,egy unalmas mérkőzésen.

Lorenz Larkin (26-8-0) vs Levan Chokheli (13-2-0)

A gála legkeményebb összecsapása lehet, mind a ketten kiváló sportolók. Larkin egy állóharcos azon belül főleg boxra alapoz de kiválóan semlegesíti a földreviteleket és egy biztos, hogy fejben az egyik legerősebb sportoló a Bellatorban. Chokheli mondhatni egy tipikus újvonalas ketrecharcos aki már mindenben jó, amiben extra az a fizikai ereje és kiválóan vegyíti a birkózást különböző Judo technikákkal. Utóbbinak nagyon nagy szerepe lehet ezen a meccsen,ahogy említettem Larkinak nagyon jó a földrevitel elleni védekezése. Viszont főleg klasszikus birkózó technikák ellen láttuk ezt érvényesülni. 37 évesenó már nagyon nehéz különböző berögzült védekezési sémákat átvariálni és ezt szerintem nem is sikerül megoldniuk.Ami várható, hogy a mérkőzés elején Larkin lábmunkával + a ketrec falát használva elkerüli a leviteleket és lesz egy pár komolyabb ütésváltás. Chokheli kondijával viszont soha nem volt gond, így ahogy telik az idő egyre könnyebb lesz clinch szituációra kényszerítenie Larkint és jöhetnek a Judo technikák amivel fokozatosan felőrli Larkint és megnyeri a mérkőzést.Az biztos, hogy ezt a mérkőzést érdemes lesz nézni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr5718484165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása