Fogadóklub

Fogadóklub

Hollandia-Franciaország

2024. június 21. - Fogadóklub

Hollandia-Franciaország

21:00 Red Bull Arena-Lipcse

Játékvezető: Antrhony Taylor

Időjárás: 27 ° záporok, 15 km/h szél

 

 

A D csoport két továbbjutásra legesélyesebb csapata fog találkozni a ma esti mérkőzésen, ahol egy győzelem már biztos továbbjutást is jelenthet. Az első mérkőzésen egyik csapat sem a tudásának megfelelően játszott, amiben több hibás taktikai döntés és sérülés is szerepet játszott.

 

A hollandoknak sikerült fordítaniuk a lengyelek ellen, így végül 2-1-re sikerült megnyerniük a mérkőzést, de a játékképük nagyon sok kivetnivalót hagyott maga után. A Robert Lewandowski nélkül pályára lépő lengyeleknek is sikerült meglepnie az Oranjét, és már a 16. percben vezetést szereztek. A legnagyobb kritikákat Koeman kapta, aki hibás taktikai döntéseivel sodorta nehéz helyzetbe a csapatát, habár az sem segít rajta, hogy szinte a teljes kezdő középpályája sérült (Frenkie de Jong, Koopmeiners, Marten de Roon). Elemzések szerint Koemannak muszáj lesz változtatnia a kezdő csapaton, hiszen mind a középpályán mind a támadó szakaszban voltak gyenge láncszemek, pontosabban mondva Gakpo kivételével az említett posztokon kezdő játékosok nem alkottak maradandót. Várhatóan nagyobb szerepet fog kapni az előző meccsen hőssé vált Wout Weghorst, valamint a sebességével gondot okozó Jeremie Firmpong is, akinek mindösszesen 10 perc játékidő jutott. A várható kezdőt illetően nagyon megoszlanak a vélemények, így érdemes lesz megvárni a hivatalos közlést.

 

A francia válogatottnál is van miért izgulni, mivel a csapat sztárja Kylian Mbappe orrtörést szenvedett és nagyon sok a kérdés a pályára lépésével kapcsolatban. Francia lapok beszámolói alapján azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán a tornán részt fog-e tudni venni a továbbiakban, viszont olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy már el is készült egy egyedi maszk a számára, ami védeni fogja az orrát a torna végéig, amikor is kénytelen lesz megműteni azt. A kezdőben így várhatóan ott lesz az az Olivier Giroud, aki jelenleg vezeti a francia góllövő listát 57 találattal. Értesülések szerint rajta kívül bevethető lesz már Tchouameni is, akivel tovább bővül a francia középpálya így is mély merítése. A Deschamps vezette válogatott is sikerrel vette az első akadályt Ausztria ellen, bár a mutatott játékra ott is volt bőven kritika. Érdekes lesz megfigyelni, hogy Mbappe hiánya (amennyiben nem tud pályára lépni) mennyire fogja megváltoztatni a játék képét. Az osztrákok ellen is nagyon erőltették a széleket, mivel a Dembelevel a másik oldalon két rendkívül gyors szélső játékosuk van, ami bármelyik védelemnek nehéz pillanatokat tud okozni, de jelen felállás szerint Giroud fog középen kezdeni, és Kolo Muani vagy Thuram szélen. A siker kulcsa továbbá a középpályában rejlik, a Kanté-Griezmann-Rabiot triónak dominálnia kellene a holland középpályát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr5518432303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása