Fogadóklub

Fogadóklub

Ausztria-Törökország

2024. július 02. - Fogadóklub

Ausztria-Törökország

Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) 21:00

Játékvezető: Artur Soares Dias

Időjárás: 17°, felhős

 

A nyolcaddöntők hoztak már meglepetéseket, nagy izgalmakat és viszonylag sima győzelmeket is. A mostani párosítás is sok izgalmat tartogat számunkra, hiszen a két csapat nemrégiben összemérte tudását egy felkészülési mérkőzésen, ahol az osztrákok egy rendkívül sima, 6-1-es győzelmet arattak. A mostani mérkőzés teljesen más, hiszen a legjobb nyolc közé jutás a cél, így a tétje teljesen más. Vajon szomszédaink meg tudják ismételni a márciusi mérkőzést, vagy a törökök revansot tudnak venni?

 

Ausztria az egyik legnagyobb meglepetése az idei EB-nek, hiszen egy rendkívül erős csoportból (sokak szerint az egyik legerősebből) csoportelsőként sikerült továbbjutniuk. Az első meccsüket a franciák ellen vívták, ahol egy szerencsétlen öngóllal kaptak ki, de az elemzők megegyeztek abban, hogy legalább egy pontot megérdemeltek volna. A következő meccsükön Lengyelországot semmisítették meg 3-1-re, majd az utolsó csoportmeccsükön Hollandiát is sikerült legyőzniük egy rendkívül gólgazdag 3-2-es mérkőzésen. A mérkőzéseikre elmondható, hogy rendkívül szervezetten játszanak, stabil védekezéssel és sok labdabirtoklással. Ami aggodalomra adhat okot, hogy a hivatalos weboldal alapján négy védőjük is van, akinek a játéka kérdéses (Gernot Trauner, Leopold Querfeld, Philipp Lienhart és Philipp Mwene), valamint Patrick Wimmer biztosan nem fog tudni pályára lépni eltiltás miatt. Középpályán és a támadósorban várhatóan nincs hiányzó, így ott a teljes kerettel tud gazdálkodni Ralf Rangnick. Érdekes lesz megvárni a kezdőket, hiszen voltak változások a kezdően, például Arnautovics (aki a legújabb hírek szerint kezdeni fog). A középpályán a Sabitzer-Baumgartner-Laimer trió egyelőre nagyon jól teljesít, az első kettő közülük már gólt is szerzett, míg Laimer már két gólpasszt is adott (Baumgartner is egyet). Edző téren is nagyon jól állnak, hiszen Rangnick iránt több nagy csapat is érdeklődik, valamint szemmel láthatóan nagyon jól összerakta ezt a válogatottat.

 

 

A törökök csoportmérkőzései felemásra sikeredtek, hiszen az első meccsüket magabiztos játékkal megnyerték Georgia ellen 3-1-re, utána Portugáliától hármat kaptak. A csoportkör utolsó mérkőzésén sikerült megverniük Csehországot, akik a 20. perctől emberhátrányban játszottak és még így is teljesen meccsben voltak, így elmondhatjuk, hogy az eredmények megvoltak, de a mutatott játék elmaradt a várhatótól. Mindezeken felül, ami nagy hátrány lesz nekik az Hakan Calhanoglu hiánya. A törökök csapatkapitánya nem viselte jól a csehek emberhátrányban egyenlítését ezzel kipontozva magát a nyolcaddöntőből. Az ő irányítása nagyon fog hiányozni ezen a mérkőzésen, valamint még gólt is szerzett a selejtezők folyamán. Rajta kívül Samet Akaydin is kénytelen lesz kihagyni ezt a mérkőzést, aki a védelem meghatározó embere volt az eddigi mérkőzéseken. Ettől függetlenül a török játékosok rendkívül bizakodóak, Mert Müldür egy nyilatkozatban elmondta, hogy Ausztria jogosan végzett a D csoport élén, de nekik (Törökországnak)  több tehetséges játékosuk van, és ha csapatként jól játszanak, akkor ezt a mérkőzést egy szép eredménnyel fogják zárni. Várhatóan még a hiányzókkal is a 4-2-3-1-es felállásban fognak pályára lépni csak úgy, mint ellenfelük is. A nagy kérdés itt az lesz, hogy ki fogja tudni érdemben átvenni Calhanoglu szerepét a támadások építésében és a játék szervezésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr1818439081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása