Fogadóklub

Fogadóklub

Skócia-Magyarország

2024. június 23. - Fogadóklub

MHP Arena (Stuttgart)

Játékvezető: Facundo Tello (Arg)

Időjárás: 21° 10km/h szél, eső nem várható

 

Egy rendkívül izgalmas mérkőzés elé nézünk, mivel mind a két csapat számára csak egy győzelem tudja életben tartani a továbbjutás reményét, a döntetlennel egyik csapatnak sincs esélye.

 

A Clarke Steve vezette skót válogatott életben tartotta a továbbjutás reményét egy 1-1-es döntetlennel Svájc ellen, de a mai napon győzelemmel kell zárniuk az ellenünk következő mérkőzést, hiszen ha 4 ponttal fejezik be a csoportkört, nagy eséllyel be tudnak jutni az egyenes kieséses szakaszba, valamint ha mind a két meccsen gólzápor lenne, akár csoport másodikként is sikerülhetne nekik. Mivel jelenleg az A csoportól beszélünk, még sokat kell várni arra, hogy minden csoportban befejeződjenek a mérkőzések, és lássuk a továbbjutó csapatokat. A skótoknál két hiányzóval kell számolni, hiszen Ryan Porteous piros lapot kapott még a nyitó mérkőzésen és Kieran Tierney pedig lesérült Svájc ellen, így a mai nap nem fog tudni pályára lépni. A védelmük így sem reagált jól a letámadásokra, a svájciak is ebből szerezték meg az egyenlítő gólt ellenük. Az eddigi mérkőzéseket hasonló felállásban kezdték, a mai mérkőzés annyiban lehet más, hogy most nem egy döntetlenért lépnek a pályára, amiben kulcs szerepet kaphat McTominay, aki az elmúlt 10 válogatott mérkőzésén 8 gólt szerzett, mindössze egyel kevesebbet, mint az összes többi skót játékos együttesen ezen időszak alatt. 

 

Sajnos a magyar válogatott szereplése egyelőre nem úgy sikerült ahogy azt szerettük volna. Halványan még él a továbbjutás reménye, de ehhez feltétlen nyernie kell a Rossi vezette magyaroknak. A játékosok (is) elmondták, hogy jelenleg fölösleges számolgatni, előtte mindenképpen meg kell verni a Skótokat. A meccs kulcsa a stabil védekezés és a gyors kontrák lehetnek, és mindenképpen a németek elleni meccsből kell kiindulni, ahol a mutatott játék sokkal jobb volt, mint Svájc ellen. Érdekes lesz megvárni, hogy Rossi milyen kezdő csapatot fog a pályára küldeni, mivel eddig a két meccsen más-más kezdőket küldött fel. A magyar csapatból mindenki hadra fogható lesz, bár Szoboszlai nem vett részt a csapat utolsó edzésén, beszámolók szerint a fizioterapeutával külön edzést végzett a sátorban. Reméljük, ez inkább preventív, mintsem komoly dolog. Sallai Roland azt nyilatkozta, hogy “mindegy hogyan, de nyerni kell, akár csúnya meccsen is”, viszont több olyan játékos van, aki màr korábban besárgult, így a meccset higgadtan kell végigjátszani

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3918433607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása