Fogadóklub

Fogadóklub

Franciaország-Belgium

2024. július 01. - Fogadóklub

Franciaország-Belgium

Helyszín: Düsseldorf Arena 18:00

Játékvezető: Glenn Nyberg

Időjárás: 18°, esős

 

A mai mérkőzés hivatalosan a nyolcaddöntők rangadója kellene legyen papírforma szerint, viszont mutatott játék alapján már más a helyzet. Hiába csap össze egymással a FIFA világranglista két dobogósa (Franciaország a második Belgium a harmadik) ezen az Európa-bajnokságon egyelőre egyikük sem játszik tudásszintjének megfelelően.

 

 

Franciaország első mérkőzése felemás érzelmekkel zárult, hiszen hiába tudták megverni Ausztriát, Kylian Mbappe orrtörést szenvedett, ami veszélybe sodorta a további szereplését a tornán. A következő mérkőzésen Hollandia ellen hiába fociztak fölényben, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, valamint az is kiderült, hogy a csapatnak nincs klasszis irányítja, aki diktálná az iramot és megszabná a tempót. A csoportkör harmadik mérkőzésén egy rendkívül gyenge formában lévő lengyel válogatottal mérkőztek meg, ahol azért kellett küzdeniük, hogy ne kapjanak ki, mindezt úgy, hogy Mbappe már újra pályán volt. Összességébe a franciák védelme nem szerepel rosszul, a középpályán érződik az irányító hiánya, valamint a támadásaikat nem tudják befejezni. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a két góljuk közül az egyik büntetőből született, a másik pedig egy öngól volt (Wöber talált a saját kapujába). Nagyon érdekes lesz megvárni a kezdő csapatot, hiszen a franciáknál a vérszegény támadójátékkal kezdeni kell valamit, hiszen eddig nem született még góljuk akcióból. Elemzők több összetételt is elképzeltek már, ami mindenhol megegyezik az az, hogy Mbappe, Griezmann és Dembele kezdeni fog, valamint a védelem. Középpályára Rabiot helyére többen Kantét várnák, valamint Thuram helyett lehet lehetőséget fog kapni Barcola, a PSG 21 éves támadója, akinek kulcs szerepe lehetne a szélek megbontásában, ezzel helyet és lehetőséget adva Mbappenak. A másik opció Giroud, akivel talán a legjobb Mbappe összhangja, viszont ő nem fog tudni két félidőt végigjátszani.

 

 

Belgium ad munkát a VAR-nak bőven, hiszen csak Lukakutól már 3 gólt vettek el a tornán, mindezt egy olyan csoportban, amiből 9 ponttal kellett volna továbbjutniuk, helyette 4-et sikerült keservesen összekaparniuk. Rögtön az első mérkőzésükön kikaptak Szlovákiától, ami hatalmas meglepetés volt. A meccs végére hiába sikerült nyomás alá helyezni a szlovák kaput, a gól elmaradt. A következő mérkőzésen Romániát sikeresen legyőzték 2-0 arányban, ahol a mutatott játékkép is jobb volt, de bőven volt még helye a fejlődésnek. A csoportkör utolsó mérkőzésén Ukrajnával mérték össze tudásukat, ami a csoport „rangadója” kellett volna legyen, ehelyett egy feledhető (0-0) mérkőzésen Ukrajna búcsúzott, Belgium pedig bejutott a legjobb 16 közé. Ami biztos, hogy ezen az ágon nem fognak tudni ilyen focival továbbmenni, mivel szinte az összes esélyes csapat ide került. Muszáj lesz rendezni a támadósorokat, megerősíteni a középpályát és a védelmet, valamint egy más felállás sem ártana a franciák ellen (javarászt 4-3-3-ban fociznak, viszont ennél a meccsnél lehet, hogy szerencsésebb lenne egy 3-4-3). A legnagyobb kérdés itt a helyzetkihasználás lesz, mivel a franciák védelme várhatóan nem fog annyi lehetőséget hagyni a belgáknak, mint amennyit eddig kaptak. Még nagyobb nyomás lesz most Lukakun, akitől egy egész nemzet várja majd a gólt (ami érvényes is). Azt is érdekes lesz megvárni, hogy Tedesco mit talált ki a francia szélsők semlegesítésére, akik gyorsaságukkal szinte bármilyen védelmet zavarba tudnak hozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3218438497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása