Fogadóklub

Fogadóklub

Németország-Dánia, Alex Pereira vs Jiri Prochazka 2, Brian Ortega vs Diego Lopes

2024. június 29. - Fogadóklub

Németország-Dánia

Helyszín: BVB Stadion Dortmund 21:00

Játékvezető: Michael Oliver (ENG)

Időjárás: 22° közepesen felhős

 

 

Az egyenes kieséses szakasz nyitó napjának második mérkőzésén a házigazda Németország játszik a szintén veretlen Dániával. A torna ezen ága rendkívül érdekes lesz, mivel a végső győzelemre esélyes csapatok közül négyen is ide kerültek, de Dánia arra készül, hogy az torna egyik favoritját ideje korán kiejtse.

 

 

Németország csoportmérkőzései úgy alakultak, ahogy azt tervezték. Az első mérkőzésen valósággal megsemmisítették a skótokat, a második meccs Magyarország ellen valamivel szorosabb volt, de valós veszélyben ott sem voltak, ezzel bebiztosították a továbbjutásukat. Az utolsó csoportmérkőzésüket Svájc ellen játszották, ami mondhatni formalitás volt, hiszen a továbbjutás már megvolt, egyedül az volt a kérdés, hogy hányadikként, és mivel a mérkőzés döntetlennel zárult, így első helyen masíroztak be a legjobb 16 közé. Nagelsmann játékosai (hivatalosan) mind megúszták sérülés nélkül viszont Jonathan Tah kisárgázta magát, ami egy kis aggodalomra ad okot a házigazdák védelmében, mivel értesülések szerint Rüdiger sincsen továbbra sem 100%-os formában, és szinte egész héten külön edzéseket végzett. Elmondások alapján Tah helyett a Dortmund fiatal védője Nico Schlotterbeck fog kezdeni, aki egy interjúban ezt meg is erősítette és elmondta azt is, hogy Rüdigerrel már korábban is játszottak együtt, valamint az edzői stábtól megkapták a szükséges offenzív és defenzív játék terveit. Amennyiben Rüdiger mégsem lenne képes pályára lépni (vagy idő elött le kellene cserélni) a német válogatott egy olyan védelemmel játszana, amivel még sosem, mindezt nulla összeszokottsággal. A kezdő további részei változatlanok lesznek várhatóan, sok értelme nem lenne a változtatásnak, főleg mivel a jelenleg alkalmazott taktika is ezzel a csapattal működik. Az egyetlen „meglepetés” a kezdőben az lehet, ha Havertz helyett Füllkrug kezd, aki jelenleg gólerősebb is.

 

 

Dánia három döntetlennel menetelt tovább a csoportkörből (Szlovéniával kézen fogva), ami végül egy második helyet ért nekik. Összességében elmondható, hogy Dánia elképzelése működött arról, hogy hogyan tervezték a továbbjutást, bár a játékkép sokkal döcögősebbre sikeredett, mint azt sokan várták. Szlovénia ellen hiába irányították a mérkőzést azt mégsem sikerült megnyerniük, Anglia ellen Hjulmand hatalmas gólja kellet a döntetlenhez, a Szerbia elleni mérkőzés pedig gól nélkül zárult. Eddig minden mérkőzésen a 3-4-1-2 felállást választották, ahol a védelem jól szuperál, a védekező középpálya szépen zár vissza, viszont a támadó részben lehetnek problémák, mivel az angolok ellen gólt szerző Hjulmand eltiltott lesz. A helyén várhatóan Thomas Delaney kezd majd, aki viszont fizikálisan nem biztos, hogy végig fogja bírni azt az iramot, amit a németek diktálnak ellenük. Ez azért érinti nehezen a dánokat, mivel a védelem és a középpálya volt az, ami eddig stabil volt, de így ezt most meg kell bontani. A Wind-Hojlund páros egyelőre nem hozta azt, amit vártak tőlük, elöl leginkább Eriksen csillogott. A fogadóirodák a házigazda továbbjutását várják, de Hjulmand csapata okozott már meglepetéseket korábban is.

 

ALEX PEREIRA vs JIRI PROCHAZKA 2
8 hónappal az első mérkőzésük után, újra egymás ellen kell bizonyítaniuk. Az első mérkőzésen Pereira nyert a 2. menetes TKO-val. Most is ő az esélyesebb a fogadóirodáknál, és nagyjából hasonló meccsképet várnak. Az első összecsapáson Pereira már az első menetben leamortizálta Jiri lábszárát, ami nála kulcsfontosságú, mivel folyamatos láb- és fejmozgást alkalmaz. A 2. menetben így már többször is beragadt ütőtávon belül a cseh harcos, ami miatt Pereirának már sokkal könnyebb volt eltalálnia a balhorgával. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy Jiri egy brutális vállsérülés után rögtön Pereira ellen ment egy 5 menetre kiírt mérkőzésen. Erre még az is rájött, hogy lebetegedett 2 héttel a meccsük előtt. Elég megnézni az akkori ketrecbe lépő fizikumát és a mostanit. Rakic ellen Jiri már újra a régi formájában mozgott, erős, dinamikus és ellenállhatatlan volt. Pereira azóta pedig Jamahal Hillt ütötte ki az első menetben. A probléma, hogy Hill Achilles-ín szakadásból jött vissza. Nyilván fölösleges Pereira érdemeit csökkenteni, de ettől függetlenül tény, hogy Pereira nem találkozott még csúcson lévő bunyósokkal az UFC-ben. Jiri pedig a Rakic elleni kiütéses győzelme után elmondható, hogy újra csúcsformában van. Az első mérkőzésen is viszonylag könnyen földre tudta vinni Pereirát egy sokkal rosszabb fizikummal. Sokszor zavarba tudta hozni az ütemtelen letámadásaival. Pereira nem tud változtatni, mert neki ez a stílusa, földre nem tud menni, megközelítőleg sincs olyan birkózása. Ugyanaz lesz a taktika: lábon, testen próbálja majd bontani Jirit az első menetben, és ezzel lassítani a bunyót. Ellenben Jiri tud változtatni, erőltetheti a birkózást, sokkal több oldalmozgást alkalmazhat, amivel kiveszi a lábszárrúgások hatását. Még több ijesztést tehet a bunyójába, ami után jöhet a kiszámíthatatlan letámadás. A fogadóirodáknál, ahogy említve volt, Pereira az esélyes, de valójában Jiriben sokkal több potenciál van.
Diego Lopes vs Brian Ortega
Az egyik legérdekesebb összecsapás a fő kártyán, mindketten kiváló jitsu alapokkal rendelkeznek. Valószínűleg földharc szabályrendszerben Ortega jobb, de MMA jitsuban egálban vannak. Nem ez lesz a döntő, sokkal inkább az állóharc. Ortega legutóbbi meccsén Yair Rodriguez ellen állóharcban is fejlődést mutatott annak ellenére, hogy fojtással nyert a 3. menetben. Diego Lopes pedig az Evloev elleni pontozásos vereséget követően robbant be a köztudatba. Azóta pedig 3 győzelmet aratott, legutóbb például Sodiq Yusuffot ütötte ki az első menetben.
A meccskép várhatóan az lesz, hogy Ortega nyomás alá próbálja helyezni Lopes-t és rányomni a ketrec falára, onnan vagy földrevitelt kezdeményezni, vagy közelről bontani térdel és könyökkel. Lopes viszont nagyon jól bírja a nyomást, dinamikában sokkal jobb, mint Ortega. Így az alap meccskép, amit előzetesen el lehet gondolni, feküdhet Lopesnek. Ortega annak ellenére, hogy fejlődött, elég könnyen keresztbeverhető. Lopes szintén jól operál könyök technikával, közelharcban sincs elveszve, és az álla is jobbnak tűnik, mint Ortegáé. Valószínűleg ez egy igazi dog fight lesz, ahol ha mondani kellene valakit, akkor inkább Lopes lenne. Egyszerűen egy szinttel komplexebb, mint Ortega

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3018437121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása