Fogadóklub

Fogadóklub

Dánia - Anglia

2024. június 20. - Fogadóklub

Dánia - Anglia, Deutsche Bank Park (Frankfurt) 18:00
Játékvezető: Soares Dias A.(Por)
Időjárás: 25° napsütés, 9km/h szél

Dánia nem kezdte a legjobban ezt az EB-t, a Szlovénia elleni döntetlen valószínűleg sokakat meglepett. Az eredmény egy dolog, viszont a mutatott játék szintén nem volt túl bíztató. Az egész meccsen szenvedtek a szlovén kontrák levdédekezésével és Sesko semlegesítése sem sikerült tökéletesen. Előzetesen is tudni lehetett, hogy nem a dánok lesznek az EB legdinamikusabb csapata, de a mérkőzés 60. perce után sokszor bántóan lassúnak tűntek. Stílus szempontjából a dánoknak talán jobban fekszik, ha ők tudnak másodszándékból játszani ami Anglia ellen adott lehet. Szlovénia ellen hiába volt 68%-ban náluk a labda(FootyStats) 11 lövésből mindössze 4 talált kaput, ami egy top csapat ellen nem lenne rossz, de még ha egy kompakt Szlovénia is volt az ellenfel ez azért nem túl biztató. Anglia ellen papíron az előbb említettek miatt talán jobb meccset is tudnak játszani. A probléma az lehet, hogy Gareth Soulthgate az angolok szövetségi kapitánya szintén egy passzívabb taktikát alkalmaz, így ebből könnyen lehet az Eb egyik legunalmasabb mérkőzése.

Anglia 1:0 győzelemmel kezdett Szerbia ellen, de ennek ellenére jó pár kritikát kaptak. Továbbra is ha megszerzik a vezetést elképesztő passzivitást mutat az angol csapat a keret játékerejéhez képest, amire sokan azt mondják, hogy így lehet válogatott szinten tornát nyerni (ebben is van igazság), viszont így mindig van egy plusz kockázat, hogy egy bármilyen banális hibából egyenlíthet az ellenfél. Ellenben ha megpróbálnák maximalizálni a játékerejükben rejlő lehetőségeket, bizonyos meccseket simán lezárhatnának 2-3 góllal. A szerb meccsen is simán benne volt, hogy egy jól sikerült beadás után egyenlítenek ellenük, főleg úgy, hogy bal szélső védő pozícióban egy kényszermegoldás miatt Trippier játszik, akit nehéz kritizálni, hisz nem ez a posztja, de finoman szólva sem tűnt egy acélos megoldásnak. Itt lehet esetleges változtatás a kezdőben. Amire talán sokan várnának, hogy balszélen is egy dinamikus szélsőt küldjön pályára Gareth Southgate. Esetleg ha ezt meglépi (pl Gordon kezdőbe nevezésével) máris egy teljesen más játékképet kaphatunk .Egy sokkal dinamikusabb, lüktetőbb angol csapat lehetne, viszont ha ismét Foden kezd, akkor ez továbbra is az a csapat lesz akit már megszoktunk, így érdemes lehet megvárni a hivatalos kezdőcsapatot, hátha egy támadóbb szellemű angol válogatott lép majd

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr8418431789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása