Fogadóklub

Fogadóklub

Anglia-Szlovákia

2024. június 30. - Fogadóklub

Anglia-Szlovákia

Helyszín: Arena AufSchalke Gelsenkirchen 18:00

Játékvezető: Umut Meler (TUR)

Időjárás: 21°, eső

 

 

 

Ha van olyan csapat, ami a tudásszintje alatt focizik az idei Európa-bajnokságon, akkor az az angol. Egy teljesen feledhető selejtező után a legjobb 16 között a gyengébb ágat kapták (egy korábbi elemzésünkben már írtunk erről), viszont vajon elég lesz ez a teljesítmény a torna végső győzelmére?  Ebbe első körben Szlovákia szeretne beleszólni.

 

 

Az angolok veretlenül végeztek a csoportkörben (1gy, 2d), ami puszta statisztika alapján nem hangzik rosszul, de aki látta a meccseket tudja, hogy nem olyan jó a helyzet. A mutatott játékkép nagyon messze van attól, amit el lehet várni, valamint amit remélni lehet ettől a csapattól. Gareth Southgate csapata jelenleg a világ legértékesebb válogatottja (a transfermarkt szerint), ami jelenleg 1,52 milliárd eurót ér, mindezek ellenére a vezetés megszerzése után az életükért küzdöttek Dánia ellen (415 millió euró), valamint gól nélkül zárták a Szlovénia elleni találkozót is (141 millió euró). Jelenleg nincs olyan csapat a továbbjutók között, amit több kritika érne, mint a háromoroszlánosokat, legyen itt szó a játékosokról vagy az edzői gárdáról. Nagy szerencse számukra, hogy erre az ágra kerültek, hiszen így az is elképzelhető, hogy meg fogják tudni úszni ezt a teljesítményt, mivel ezen az ágon még akár így is a döntőig tudhatnak menetelni. Az idei EB nagy kérdése lesz az, hogy Anglia fog-e tudni változtatni vagy sem. Jelenleg új sérültjük nincs (Luke Shaw a torna eleje óta az), viszont a hivatalos weboldal szerint Trippier és Rice is kérdésesek, valamint Foden is hazautazott harmadik gyermeke születésére, bár elvileg az ő játéka biztos, mivel már vissza is érkezett a csapathoz. A kezdőből kiszorult Trent Alexander-Arnold, akivel kapcsolatban belátták, hogy nem védekező középpályás, viszont mivel Gallagher sem tudott érdemben hozzátenni a mérkőzéshez, ezért Mainoo kaphat egy esélyt. Southgate (most is) elmondta, hogy a mostani mérkőzésre már más arcát fogja mutatni a csapat, hiszen egyre jobban összekovácsolódtak. Reméljük, ez tényleg így lesz, hiszen akkor lehetőségünk lenne élvezetes mérkőzést nézni.

 

 

Szlovákia csodára készül, hiszen nem sok olyan elemzés van, ami őket hozza ki továbbjutónak. Ez akár még az előnyükre is válhat, hiszen „nincs veszteni valójuk”, valamint okoztak már meglepetést Belgium ellen is, miért ne ismételhetnék meg? Francesco Calzona csapata harmadik helyen (azonos pont, a gól különbség döntött) jutott tovább, de már ez is egy hatalmas teljesítmény tőlük. Hiába játszottak papírforma szerinti erősebb csapatokkal, a labdabirtoklásban is meccsben voltak, valamint a stabil védekezést komoly szabálytalanságok elkövetése nélkül sikerült elérni, hiszen a három meccsen összesen két sárgalapot kaptak (pirosat pedig nem). Calzona nagyon bízik az elképzelt kezdő csapatában, mi sem bizonyítja azt jobban annál, mint tíz játékosa minden csoportmeccsen játszott, és ebből hat játékos végig játszotta az összes csoportmérkőzést. Ebből kiindulva valószínűsíthető, hogy a védelem a Hancko-Skriniar-Vavro-Pekarik négyes lesz, valamint Schranz helye is szinte biztos, hiszen jelenleg egy elég előkelő helyet foglal el a góllövő listán. A kérdés leginkább az lesz a kezdőt illetően, hogy Strelecnek sikerült-e elég meggyőző játékot mutatnia Románia ellen, amivel sikerül ismételten kitúrnia a kezdőből Bozeniket. Ami biztos, hogy egy esetleges győzelemmel Szlovákia egy hihetetlen fejlődést mutatna be (hozzáteszem, már így is), mivel két éve még a nemzetek ligája C-Ligában Azerbajdzsántól és Kazahsztántól is kaptak ki, most pedig lehetőségük nyílik Európa legjobb nyolc csapatába befocizniuk magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9718437861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása