Fogadóklub

Fogadóklub

Magyarország-Svájc

2024. június 15. - Fogadóklub

Magyarország-Svájc

2024.06.15., Köln, Cologne Stadium, 15:00.

Várható időjárás: 20 fok, 30% esély csapadékra.

 

A magyar válogatott szombaton megkezdi az EB szereplését. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata nagy izgalmak árán jutott ki a kontinensviadalra, ahol a sokak által alulértékelt Svájc lesz az ellenfél.

 

A magyar nemzeti 11 (jelen állás szerint) minden játékosa bevethető lesz a nyitómeccsen, ami egy darabig kérdéses volt, mivel több játékos is kisebb sérülésekkel küzdött. Az utolsó felkészülési mérkőzésen (amit 3-0 arányban sikerült megnyerni Izrael ellen), Dárdai Márton és Loic Nego is pihenőre kényszerült, valamint Fiola Attilát is kímélni kellett az edzéseket. A mérkőzés közben Callum Styles és Szoboszlai Dominik is hamarabb volt kénytelen befejezni a mérkőzést, a beszámolók alapján Svájc ellen mind a ketten pályára tudnak lépni. Szükség is lesz rájuk, mivel Svájc ellen egy rendkívül nehéz mérkőzés vár rájuk. Elemzések szerint a győzelem kulcsa a kontrajátékban, valamint a rögzített helyzetek kihasználásában rejlik. A válogatott várhatóan a 3:4:2:1-es felállást fogja választani, ahol hatalmas szerepe lesz az összeszokottságnak, mivel az egyéni párharcokban az ellenfél a pálya több részén is uralhatja a mérkőzést.

 

A svájciak kijutása sem volt zökkenőmentes, az egyik leggyengébbre értékelt hatosban csak a második helyet tudták megszerezni, ahol Románia öt pontot vert rájuk. Habár egyenes ágon jutottak ki, az utolsó négy selejtező mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni. Az elmúlt években a világ egyre jobban tekint rájuk úgy, mint egy focinemzet, amiért nagyon sokat tettek. A legutóbbi EB-n hatalmas meglepetésre kiejtették a világbajnok franciákat, valamint a spanyolok is csak büntetőpárbajban tudták őket legyőzni. Így nagyon nagy kérdés lesz, hogy melyik válogatottal fogjuk szembe találni magunkat szombaton: a franciáknak 25-perc alatt két gólt lövő világklasszis csapat, vagy az, amelyik Portugáliától 6 gólt kapott. A felkészülésük sem nevezhető zökkenőmentesnek, már a Németországba érkezés után is panaszkodtak a gyakorló pálya minőségére. Mindezektől eltekintve ne felejtsük el, hogy nem kisebb neveket sorakoztatnak fel, mint az angol bajnok Akanji, a német bajnok és kupagyőztes Xhaka, valamint az olasz bajnok kapus, Yann Sommer. A keret többi tagja is javarészt a Bundesligában focizik, ahol alap embernek számítanak. Az összeállításuk várhatóan 4:3:3 lesz, de nem ritka, hogy három védővel és két szárnyvédővel fognak pályára lépni.

 

Mivel a csoport egyértelmű esélyese a házigazda Németország, így ezen a meccsen a potenciális második helyezettek mérik össze tudásukat, amiért egy kivételesen parázs mérkőzésre számíthatunk. Szerintetek az egyéni klasszisok, vagy a csapategység fogja eldönteni ezt a mérkőzést?

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr7718428441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása