Fogadóklub

Fogadóklub

Hollandia-Ausztria

2024. június 25. - Fogadóklub

Hollandia-Ausztria

Helyszín: Olympiastadion (Berlin) 18:00

Játékvezető: Ivan Kružliak (SVK)

Időjárás: 27 °, szél 11km/h, eső nem várható

 

A D csoport egyike azon két csoportnak, ami az utolsó fordulóra is teljesen nyitott maradt, kis szerencsével még bárki a legjobb 16 között találhatja magát. A másik mérkőzésen a francia válogatott Lengyelországgal fog játszani, ami szintén bele fog tudni szólni a jelenlegi állásba.

 

Hollandia eddigi szereplése nem olyan, mint amit sokan vártak tőlük, továbbra is keresik a játékukat, mind védekezésbe mind támadásba van hova fejlődniük. Elemzők szerint továbbra is Koeman hibásan kiválasztott kezdő felállása az egyik legnagyobb gát, valamint a néhány alap ember sérülése. A lengyelek ellen nagyon sokáig játszott tudásszintje alatt az Oranje, egyedül Gakpo volt, aki a hozta, amit vártak tőle. A franciák elleni rangadóra bátrabban készülhettek, hiszen orrtörés miatt nem tudott pályára lépni Mbappe, így egy jelentős veszély faktor kiesett. Ezen a meccsen már jobban játszottak a hollandok, még (érvénytelen) gólt is szereztek, valamint a támadásaik is jobban felépítettek voltak. Hírek szerint Xavi Simons ismételten visszább lesz téve támadó középpályára, aki jól vizsgázott a franciák ellen ezen a poszton. A hollandok kezében van saját sorsuk, mivel egy nagy gólarányú győzelemmel csoportelsők is lehetnének, viszont egy vereség valószínűleg csak a harmadik helyre lenne elég.

 

Ausztria az egyik legnagyobb pozitív csalódás mindenki számára, hiszen az egyik legkompaktabb focit játszák még a legjobb játékosuk Alaba nélkül is. Mivel ebben a csoportban a számok alapján még bárki továbbjuthat, így szomszédaink számára is egy nagyon fontos mérkőzés lesz. A nevezett keretből mindenki pályára tud lépni a hivatalos közlések szerint, bár Trauner (az osztrákok első gólszerzője) értesülések szerint kisebb sérülésekkel küzd, így feltehetően helyette Kevin Danso fog pályára lépni. Ahogy arról már írtunk, a Redbull stratégiát alkalmazzák, stabil védekezéssel és gyors letámadásokkal. Már csak az a kérdés, hogy kockáztatnak-e egy támadóbb focival, vagy biztonsági játékra mennek, mivel egy kevés gólos vereség is valószínűleg továbbjutást eredményezne nekik (egy döntetlen pedig biztos továbbjutást érne), bár akkor a harmadik helyen mennének tovább, így egy erős csapatot kapnának a legjobb 16 között. Erről többet akkor fogunk tudni, amikor a kezdők nyilvánosak lesznek, akkor jobban fogjuk látni a várható játékképet is. A stratégia miatt kérdéses Arnautovic kezdése is, aki hiába játszott rendkívül fegyelmezetten, lehet nem fog ma kulcsszerepet kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogadoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3618434995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása